WEET WAT JE KOOPT!

 Wij zijn aangesloten bij het keurmerk Vakkundig gekeurd!

 Vakkundig gekeurd is het keurmerk dat erkende en aangesloten bouwkundige keurders mogen voeren. Alleen keuringsbedrijven die aan de toetsingsvoorwaarden voldoen (bij toetreden en periodieke audit), komen in aanmerking voor het keurmerk. Het keurmerk is ondergebracht bij de Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders (Stichting NKBK) en wordt facilitair ondersteund door Vastgoed PRO, de Nederlandse beroepsvereniging voor professionals in het vastgoed.

Van bedrijven die aangesloten zijn bij Vakkundig gekeurd ben je zeker van:

  • Kwaliteit van het keuringsbedrijf – Bedrijven worden getoetst voor toetreding tot het keurmerk.
    Zo weet je zeker dat je zaken doet met een ervaren en gespecialiseerd keuringsbedrijf.
  • Deskundig personeel – de aangesloten keuringsbedrijven zijn verplicht om er zorg voor te dragen dat hun medewerkers voldoende zijn opgeleid en blijven.
  • Algemene Voorwaarden – Een Vakkundig gekeurd keuringsbedrijf werkt met heldere getoetste Algemene Voorwaarden. Zo ben je verzekerd van duidelijke afspraken.
  • Onafhankelijk geschillenrecht – Bouwkundig keuringsbedrijven, aangesloten bij Vakkundig gekeurd, hebben een onafhankelijk geschillenrecht. Dat biedt je de zekerheid dat je klacht over een betaling of verleende diensten juist, terecht en onafhankelijk wordt beoordeeld mocht je er met het betreffende bedrijf zelf niet uitkomen.

Een huis kopen is een hele stap, niet alleen emotioneel maar ook financieel. En je aankoop moet natuurlijk op beide vlakken goed voelen. Daarom is het verstandig om vóór de aankoop te zorgen dat je een bouwkundig keuringsrapport hebt. Zo’n rapport geeft een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en welk onderhoud je kunt verwachten. Op die manier heb je meer inzicht in de te verwachten onderhoudskosten in de toekomst en kun je financieel een afgewogen beslissing nemen.

Wat is een bouwkundige keuring? Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woning met als doel de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij gaat het om zichtbare en soms ook “onzichtbare” zaken zoals fundering, dakbedekking, constructie, gevels, kozijnen, ramen enzovoort. De waarde van een woning wordt voor een deel door de huidige staat van deze zaken bepaald. Daarnaast zijn dit zaken die in de toekomst voor flinke onderhoudskosten kunnen zorgen.

De voordelen van een bouwkundige keuring: “Je hebt meer zekerheid over de bouwkundige staat van het huis dat je wit kopen. Je weel welk onderhoud er nu noodzakelijk is. Je weet wat voor onderhoud je op termijn kunt verwachten. Je hebt een sterkere onderhandelingspositie”. De uitkomst kan als ontbindende voorwaarde opgenomen worden in een (voorlopige) koopcontract. In sommige gevallen is bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een bouwkundig rapport verplicht.

Wat is het keurmerk “Vakkundig gekeurd”? Dit keurmerk is een kwaliteitsstempel en mag alleen gevoerd worden door keuringsbedrijven die aan specifieke toetsingsvoorwaarden voldoen. Zo ben je dus zeker van een onafhankelijke, deskundige keuring. Deze keuringsbedrijven zijn aangesloten bij de Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders (Stichting NKBK).

Algemene Consumentenvoorwaarden voor bouwtechnisch keurders

Voor meer informatie kunt u het contactformulier gebruiken

HERE Bouwadvies is het bouwmanagementbureau dat optimaal resultaat voor u kan behalen. Wij zijn 100% onafhankelijk en behartigen uw belang.